Helppo ja täyttävä perusherkku. Välipalaksi tai jälkkäriksi - tällä ohjeella ei mikään littana lättynen !
Kuulostaa paljolta vatkaamiselta mutta edistyy hyvinkin lyhytkestoisilla vatkaussessioilla
3 kananmunaa
1 l maitoa
5 dl vehnäjauhoa
2 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria (halutessasi)
1 tl suolaa
50 g sulatettua voita
Vatkaa kanamunat kunnolla, lisää joukkoon sokerit ja vatkaa vielä vähän (jos herkkuhammasta kolottaa voit laittaa sokeria enemmän, max 1 dl) . Lisää maito, vatkaile taas. Laita jauhot ja suola joukkoon, reippaasti vatkaten. Lopuksi lisää joukkoon voisula. Anna vetäytyä jonkun aikaa, n 30 min mutta vähempikin riittää.
Kaada taikina uunipellille, leivinpaperilla tai voidellulle pellille suoraan.
laita uuniin, 225 25 - 35 min riippuen uunin koosta (=pannarin paksuudesta)
Kun kananmunien vatkauksen jälkeen, sopivasti vatkattu
Sokerit ja maito lisätty, ja taas vähän vatkattu
Ja lisävinkki, sulata voi uunin alkulämmössä - ei pauku mikrossa tai tarvitse erikseen lämmitellä hellalla.
sunnuntai, 25. helmikuu 2018
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.