Helppo ja hyvä, lisukkeeksi lihalle tai ihan sellaisenaan syötäväksi, reilu tunti vaivatonta laittelua.
Jos kaipaa ruokaisampaa versiota niin niin mukaan voi loppuvaiheessa laittaa kypsää broiskua tai vaikka kinkkusuikaleita. Tai niitä sieniä.

Rasvaa pannulle (voi + öljy on paras, tai helpoiten Flora kokin salaisuus)
3 dl risottoriisiä
Pieni sipuli, tai puolikas, tai kämmenellinen sipulikuutioita pakastimesta
n 6 dl vettä
1 pala tai annos fond du chef, kasvis tai kana. Myös liemikuutio käy mutta fonduella tulee ehdottomasti maukkaampi
Creme Bonjour Tatti & Herkkusieni
mustapippuria

Reippahasti rasvaa pannulle, kuulota ensiksi sipulit, heitä joukkoon riisit ja varo etteivät tartu pannuun - eli sekoittele.
Sitten aloitetaan nesteytys, lirauta hissukseen ensiksi yksi desi vettä ja kääntele ja hämmentele risottoa hellästi, lisää nestettä tasaisesti desi kerralla mutta vasta kun edellinen setti on imeytynyt kunnolla. Jossain lirauttelun alkupuolella laita joukkoon fondue tai liemikuutio, huolehti että sekoittuu hyvin.  Jatka tätä n 30-45 min kunnes riisi on omien mieltymysten mukainen, eli kaappaa aina välillä pannulta jyvänen suuhun ja maistele onko sopiva purutuntuma.  onnistuneen aidon risoton salaisuus on poikkeuksetta maltti ja himmailu kaikessa tekemisessä.

Lopuksi lisää maustettu ranskankerma, sotke hyvin ja anna muhia vielä n 10-15 min.

Voit toki tehdä yleisen tavan mukaan liemen myös erikseen valmiiksi, joka kylläkin turhaa koska lopputulos on aivan sama
Tämä on ainoa risotto johon kaikkia risotto oppeja vastaan en lisää parmesania

Valmis ! Päälle rouhittu vielä vähän mustapippuria
IMG_20180216_173853.jpg

kuulotuksen jälkeen ensimmäinen desi nestettä, muhitetaan hellästi käännellen
IMG_20180216_171151.jpg

Tässä vaiheessa lisätään hissukseen seuraava setti nestettä
IMG_20180216_171213.jpg